вторник, 23 юни 2009 г.

Пълнено пиле - импровизация





Импровизациите в кухнята понякога раждат много вкусни ястия.
Пример за това е "Пиле гювеч" на Вера.
Аз да не остана назад ;), публикувам рецепта за "Пълнено пиле". Малко необичайна, но за сметка на това, доста вкусна.


Продукти:

1 голямо пиле - тип "хеликоптер" :)
1 тарелка пилешки дробчета
10 сушени, обезкостени, накиснати в бяло вино и нарязани наситно сини сливи
100 г пушен бекон
1 бира - за трезвениците бутилка пълна с вода
на върха на ножа настъргано индийско орехче
пасиран чесън или на гранули - на вкус
черен пипер и сол на вкус
копър и магданоз по 1/2 връзка
краве масло



Приготвяне:

Нанизвате пилето на бутилката и печете не до готовност, а до порозовяване. Ако не се събира право във фурната, поставете го да си легне върху морска сол.
През това време, задушавате леко дробчетата, пасирате и смесвате с нарязаните сливи и бекон. Добавяте подправките и размесвате добре.
Пълните пилето с плънката, да не забравите да извадите бутилката :) , намазвате отвсякъде с краве масло и печете до златистокафяво.
Сервирате със салата "Снежанка" или с пържени картофи. В зависимост от сезона, може и със задушено кисело зеле.

Да ви е сладко!





Вижте и "Пиле гювеч" на Вера, няма да съжалявате!


1 коментар: