вторник, 2 юни 2009 г.

Мусака с юфка

Когато ме мързи да беля и режа картофи, приготвям ястие, което е по-близо до италианската кухня, но пак може да мине за мусака ;)
Продукти:

1кг кайма - 1:1 телешко и свинско мляно месо
1 пакет юфка - сварена "ал денте"
2 глави лук - ситно нарязани
няколко скилидки чесън - пасирани
100г сушени, мариновани домати - накълцани
1/4 ч.ч. доматен сок
1/4 ч.ч зехтин
1/2 ч.ч. настърган кашкавал
магданоз
босилек
риган
черен пипер
сол
За заливката:

няколко супени лъжици брашно
прясно и кисело мляко до гъстота за рядко кексово тесто
1/2 ч.л хлебна сода
1/2 ч.ч настърган кашкавал
подправки от горните
(аз съм алергична към яйцата и не слагам, но вие може да чукнете 1-2 в заливката)


Приготвяне:

Разстиламе в намазнена тава половината полусварена юфка. Върху нея овкусената кайма, наръсваме със сушените домати, босилек, магданоз и риган. Заливаме с доматения сок, ръсим 1/2 ч.ч. настърган кашкавал. Пак юфка. Печем до златисто. Заливката, и отново във фурната до златистокафяво.


Приятен апетит!







Няма коментари:

Публикуване на коментар