Да се приготви хубав бульон изобщо не е проста работа.
Александър Дюма-баща, потвърждава това в своя "Кулинарен речник".
Ето няколко от неговите съвети:
1. За бульон ползвайте само големи парчета месо;
2. Не мийте месото, промивката ще го лиши от част от собствения му сок;
3. Винаги добавяйте три необелени големи глави лук; едната шпикована със скилидка чесън, а другите две с гвоздейчета карамфил;
4. Не забравяйте да разсечете костите, които са задължителна съставка, на малки парчета за да се извлече по-добре желатина;
5. За хубав бульон е необходимо съставките да врат на много слаб огън не по-малко от 7 часа! (в тенджера под налягане времето се съкращава до 4 часа)
Няма коментари:
Публикуване на коментар