понеделник, 6 април 2009 г.

Бульон


    Да се приготви хубав бульон изобщо не е проста работа.
    Александър Дюма-баща, потвърждава това в своя "Кулинарен речник". 
    Ето няколко от неговите съвети:
    1. За бульон ползвайте само големи парчета месо; 
    2. Не мийте месото, промивката ще го лиши от част от собствения му сок; 
    3. Винаги добавяйте три необелени големи глави лук; едната шпикована със скилидка чесън, а другите две с гвоздейчета карамфил; 
    4. Не забравяйте да разсечете костите, които са задължителна съставка, на малки парчета за да се извлече по-добре желатина; 
    5. За хубав бульон е необходимо съставките да врат на много слаб огън не по-малко от 7 часа! (в тенджера под налягане времето се съкращава до 4 часа)

Няма коментари:

Публикуване на коментар