Това ми напомня за един разказ на баща ми: как бабите на село си приготвяли охлюви с ориз - заимствали си такъмите (разбирай празните черупки)и ги слагали при ориза :) Мисля, че е доста по разумно ястие :)
Пък чакай сега да ти разкажа нещо. Една позната - отлична готвачка и тертиплийка, от известно време все ми дава съвети за готвене и все се мотивира с това, че рецептата е на баба Блага. Аз до вчера мислех, че говори или за собствената си баба, или за някоя комшийка. Вчера й казах: "Брей, тая твойта баба Блага голяма майсторка бе! Що не ме запознаеш с нея?", а позната се оцъкли и вика: "Ма как да те запозная бе!И аз не я познавам. Влез в интернет и виж". И тогава ми обясни, че ставало въпрос за баба й Блага от "Тетрадката на баба" :)))) Гордееш ли се, бабо Благо? ;)
За гордеене, гордея се :) Само дето не ми остава време за "Тетрадката на баба". Там горе пише, че са на баба Блага, ама по-точното е, че са модифицираните рецепти на баба ми Елена - тя беше голяма работа! Наистина не съм видяла втора като нея. Ако прочетеш публикациите, ще разбереш защо.
А, не.. никакви охлюви! Нито гладни, нито сити... ъъъ ..!
ОтговорИзтриване:-D
гениално! само така не съм ги яла досега ;)
ОтговорИзтриванеТова ми напомня за един разказ на баща ми: как бабите на село си приготвяли охлюви с ориз - заимствали си такъмите (разбирай празните черупки)и ги слагали при ориза :)
ОтговорИзтриванеМисля, че е доста по разумно ястие :)
Горките спирали. :/
ОтговорИзтриванеЕй, не съм вегетарианка, но това е изродско! Отивам да повърна!
ОтговорИзтриванеАма че извратена рецепта. Що за изрод може да измисли подобна гадост? ....................
ОтговорИзтриванеAz mislia, che e ne po-malko izvrateno da ubiesh niakoe prasenze naprimer, za da go smeliat i da si napravish musakata ot mesoto mu, ne mislite li?
ОтговорИзтриванеVse se chudia zashto tova ne vuzmushtava nikogo!
ОтговорИзтриванеПък чакай сега да ти разкажа нещо. Една позната - отлична готвачка и тертиплийка, от известно време все ми дава съвети за готвене и все се мотивира с това, че рецептата е на баба Блага. Аз до вчера мислех, че говори или за собствената си баба, или за някоя комшийка. Вчера й казах: "Брей, тая твойта баба Блага голяма майсторка бе! Що не ме запознаеш с нея?", а позната се оцъкли и вика: "Ма как да те запозная бе!И аз не я познавам. Влез в интернет и виж". И тогава ми обясни, че ставало въпрос за баба й Блага от "Тетрадката на баба" :)))) Гордееш ли се, бабо Благо? ;)
ОтговорИзтриванеЗа гордеене, гордея се :) Само дето не ми остава време за "Тетрадката на баба". Там горе пише, че са на баба Блага, ама по-точното е, че са модифицираните рецепти на баба ми Елена - тя беше голяма работа! Наистина не съм видяла втора като нея. Ако прочетеш публикациите, ще разбереш защо.
ОтговорИзтриванеВпрочем, дали не би могла да предложиш някоя изпитана рецепта за рибна чорбица? Уж гледах и не намерих тук,ама може и да си публикувала.
ОтговорИзтриванесвежоо :))))
ОтговорИзтриванеТази рецепта мисля че ще стане страхотно нещо
ОтговорИзтриванетова ми харесва като идея но за някой ресторант , не бих опитал подобно нещо...
ОтговорИзтриване