tag:blogger.com,1999:blog-3736003259101959657.post1700819097313157406..comments2024-01-06T05:34:16.177+02:00Comments on Тетрадката на баба: Чирози, паламуд, миди, раци, и ...купон без крайБлагаhttp://www.blogger.com/profile/12632490965728432981noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-3736003259101959657.post-78504398249760771582016-10-28T13:29:12.256+03:002016-10-28T13:29:12.256+03:00Аз маринования паламуд го приготвям по този начин
...Аз маринования паламуд го приготвям по този начин<br />http://wizardnote.com/marinovan-palamud/Ivan Todorovhttps://www.blogger.com/profile/11076754643564504507noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3736003259101959657.post-26880012757345900182013-05-14T19:14:15.716+03:002013-05-14T19:14:15.716+03:00Много обичате да приказвате ,ала малко казвате.Най...Много обичате да приказвате ,ала малко казвате.Най-добър чироз се прави от черноморски меджид.Някой преди мен написа,че рибата се слагала в сол за седем дни..Пълна глупост! рибата се държи в солена саламура не повече от 6 часа!на литър 50 гр.морска сол,после се провесва на сянка ,час след това се напръсква с оцет да не я кацат мухите,съхне 5-6 дни.другото са пълни глупости<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3736003259101959657.post-88498291709872650912013-04-07T19:27:09.133+03:002013-04-07T19:27:09.133+03:00Здравейте,морски фенове!Ето какво за чирозите.Най-...Здравейте,морски фенове!Ето какво за чирозите.Най-подходящата риба в момента е меджид.Черноморската скумрия отнавна я няма,пък и е забранена за ловуване.Но, от мен да знаете,рибата се слага в саламура от вода и морска сол,и се държи в нея от 6 до 9 часа.така става приятно солена,ако я държите три дни в сол става ужасно солена.същото е при пастърмата и филе елена,пък и при солената скумрия.държат Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3736003259101959657.post-72610258393202008832011-07-22T21:01:24.394+03:002011-07-22T21:01:24.394+03:00Радвам се. :-)
Следващият път - палачинки от хайв...Радвам се. :-)<br /><br />Следващият път - палачинки от хайвер. ;-)Благаhttps://www.blogger.com/profile/12632490965728432981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3736003259101959657.post-86972427351546191452011-07-22T16:57:25.866+03:002011-07-22T16:57:25.866+03:00Дарк е. Да се похвали.
Поради липсата на морска ри...Дарк е. Да се похвали.<br />Поради липсата на морска риба, или по скоро - нейната далечност - обектът на опита стана речен кефал, 6 парчета от по 25 см. Хванати на (изкуствена) муха в топла река по средата на лятото. Хрилете и вътрешностите бяха извадени с нарушаване целостта на коремната стена и парчетата бяха наредени в тава предварително насипана с морска сол. Такава бе посипана и върху рибатаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3736003259101959657.post-20538751321991260742011-07-13T18:23:46.130+03:002011-07-13T18:23:46.130+03:00Аз предпочитам чироз от морска риба. На вас може д...Аз предпочитам чироз от морска риба. На вас може да ви хареса от речна. Просто трябва да е риба без тлъстини, уловена в бистра вода (за сладководната иде реч), че иначе и на тиня ще "ухае".<br /><br />Да ви е сладко!Благаhttps://www.blogger.com/profile/12632490965728432981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3736003259101959657.post-63724328524496180962011-07-13T18:19:40.518+03:002011-07-13T18:19:40.518+03:00Ееех, морска риба... откъде да я вземат сухоземнит...Ееех, морска риба... откъде да я вземат сухоземните плъхове, освен замразена и от магазина? Както и да е, мерси.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3736003259101959657.post-11881944944840053252011-07-13T18:08:46.956+03:002011-07-13T18:08:46.956+03:00Наскоро ядох чирози от щука. Купих си ги от руски ...Наскоро ядох чирози от щука. Купих си ги от руски магазин за хранителни стоки. Живея във Варна. Магазинът е на ул. Преслав.<br /><br />В интерес на истината, не бяха зле, но ми се сториха малко блудкави. За мен чирозът ТРЯБВА да е е от морска риба.<br /><br />По принцип, рибата не трябва да е мазна, за да изсъхне по-добре и да го няма онзи натрапчив вкус на леко гранива мазнина. А иначе за сушенеБлагаhttps://www.blogger.com/profile/12632490965728432981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3736003259101959657.post-88689517265300974922011-07-13T17:58:12.972+03:002011-07-13T17:58:12.972+03:00Благодаря. Да му се неначудиш на този живот, аз вс...Благодаря. Да му се неначудиш на този живот, аз всъщност търсих рецепта за чирози, а виж какво стана - получих нещо повече.<br />Следващият ми въпрос обаче е: правят ли се чирози от сладководна риба и ако да, то коя е подходяща?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3736003259101959657.post-63708440470858660452011-07-13T17:38:37.067+03:002011-07-13T17:38:37.067+03:00OK, Dark. Cheers ;)OK, Dark. Cheers ;)Благаhttps://www.blogger.com/profile/12632490965728432981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3736003259101959657.post-23068834621965214092011-07-13T17:32:30.996+03:002011-07-13T17:32:30.996+03:00Имената ми са легион. Наричай ме просто Дарк :-)Имената ми са легион. Наричай ме просто Дарк :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3736003259101959657.post-13726772675715498332011-07-13T17:29:51.261+03:002011-07-13T17:29:51.261+03:00На кого?На кого?Благаhttps://www.blogger.com/profile/12632490965728432981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3736003259101959657.post-44245710063460598802011-07-13T17:24:16.159+03:002011-07-13T17:24:16.159+03:00"... После - махмурлийска зора, светлина като..."... После - махмурлийска зора, светлина като нож през очите, през напукани устни, след нощ, изстискана като лимон върху печена риба ..."<br /><br />Блава, това е най-хубавото нещо, което съм чувал от дни. И независимо дали поради някаква сладка меланхолия и събудени спомени - моите аплодисменти!<br /><br />Давате ли ми авторските права?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3736003259101959657.post-22194780581998693242011-03-13T20:46:41.496+02:002011-03-13T20:46:41.496+02:00рибена чорба-каквато и да е риба,сварена и обезкос...рибена чорба-каквато и да е риба,сварена и обезкостена,с дафинов лист и чер пипер на зърна,накрая слагате 100-200 мл зелева чорба!!!,после сол,зехтин,може да се сложи лук или праз,но 100-тина гр.!ползва се гореща,и за бульон трезве!Unknownhttps://www.blogger.com/profile/11150214744308373666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3736003259101959657.post-90647349689938122632009-05-02T16:46:00.000+03:002009-05-02T16:46:00.000+03:00We feel very pleased you could come to our blog.
T...We feel very pleased you could come to our blog.<br />Thank you for your kind words.<br />Let's keep in touch!Have a happy weekend.Mr Leehttps://www.blogger.com/profile/09154219073365159118noreply@blogger.com